Blogi

Voimasatuja aikuisille – rauhoittumisen ja tunnetyöskentelyn mahdollisuus itsen äärellä

Voimasadut syntyivät liikahduttamaan meidän aikuisten sisintä: mahdollistamaan hiljentämisen, uskaltautumisen oman sisimmän äärelle. Koen vahvasti, että voimasatujen kuului syntyä juuri tähän aikaan, juuri tässä hetkessä. Palvelemaan ihmistä hänen omassa kasvussaan: puhdistumaan nähdyksi tulemisen, armollisuuden ja anteeksiannon kautta sekä kokemaan oman voiman tuntu. Kuromaan ja kutomaan oman elämänsä silmukat ehjäksi ketjusilmukoiden jonoksi. Luomaan eheytymistä sisältä käsin, luonnollisesti. Universaalissa rakkaudessa leväten.

Siemen kirjalle syntyi vuonna 2018 Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja koulutuksessa. Meneillään oli Sanna Tuovisen osuus satuhieronnasta. Sanna sanoitti satujen ja tarinoiden luonnollista, eheyttävää voimaa. Hän puhui voimauttavista saduista ja tarinoista – siitä, miten jokainen meistä voi itse luoda satuja kuullen herkkyydellä sitä, mikä meistä on nousemassa. Tuolloin kirjoitin luentopaperini kulmaan ”voimasatu”. Lävitseni kävi vahva sävähdys: tiesin, tämä on minun juttuni – ja se tulee olemaan minulle ominta ja helppoa! Näin koen juuri käyneen. Sadut syntyivät lävitseni, kuin ihmettä seuraten katselin koneen ruudulle putoilevia sanoja ja kielikuvia. Sadut saivat herkän ja intuitiivisen kuvituksen Annan kuullessa toiveitani. Kuvat ja sanat kuin vuorohengittävät toisiaan.

Voimasatuja aikuisille -kirja sisältää tekstit voimasatujen synnystä, kirjoittajasta, kuusi voimasatua, Kosketuksen voima -harjoituksen ”Voimatarina Sisäiselle Lapselle” sekä vahvan unikuvan teksteineen ja lopuksi kirjoittajan pohdintaa ”Omassa voimassa”.

Satuhieronta ”Voimatarina Sisäiselle Lapselleni” tahtoi tulla mukaan, saatellen sinut aikuisen, kädestä hellästi kiinni pitäen, sadun ja kosketuksen taikaan. Harjoituksessa teksti saa rinnalleen sanalliset ohjeet, miten voit koskettaa toista arvostaen, myötäeläen tarinan kulkua. Oma sisäinen lapsesi on kenties jo pitkään odottanut vastaanottaakseen lempeää ja kunnioittavaa, viipyilevääkin kosketusta, jakamatonta läsnäoloa.

Toivon satujen voivan tarjota lukijoille laajalti samaistumispintaa: yksi sama voimasatu voi tarkoittaa ja tarjota hyvinkin erilaista hoivaavaa maailmaa eri elämäntarinaa kokeneille.

”Antaa rakkauden sydänpölyn sataa ihmisten päälle. Hassua: sydämiä hiuksissaan, hartioillaan, poluillansa, ihmiset jatkavat elämäänsä. Hämmästelevät hymyä sydämen seudulla, kaunista katsetta lähimmäisen silmissä. Ihminen löytää lääkkeen kaipaukseensa, kaikkiin kolotuksiinsa. Rakkaudessa leväten – kaikki virtaa.” (Voimasatuja aikuisille; Tähdistä saapuu rakkaus).

Rakkaudella; Minna Katajamäki

Voimasatuja aikuiselle -kirja löytyy Satuhieronnan nettikaupasta. Annan satujen taian koskettaa, avata ja puhutella.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0061/0372/8217/products/1bc9bf5ed07945b2893099beb93f6a7c9789523793200_1_a4ad9a3b-fa28-40c7-afcb-bb6ba00ad454.jpg?v=1673253423&width=352

Voimasatuja aikuisille (Basam Books, 2022)

Kirjoittaja: Minna Katajamäki
Kuvittaja: Anna Häyrynen