Kirjat ja julkaisut

Satuhieronta, läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa

WSOY, 2014

Kirjoittaja: Sanna Tuovinen. Kuvittaja Sanna Pelliccione

Tämä kattava käsikirja satuhieronnan maailmaan sisältää teoriaa, käytännön kokemuksia sekä yli kaksikymmentä satuhierontaa ohjeineen. Teos pitää sisällään muuan muassa lastenpsykiatrien näkemyksiä läsnäolon ja jakamattoman huomion merkityksestä lapsen kasvulle ja kehitykselle, sekä vinkkejä satuhieronnan monipuolisesta soveltamisesta arjessa.

Saatavilla Tunnetaitoja lapselle -verkkokaupasta.

Pikkupeikko ja Kuu, satumainen rentoutumiskirja

Tarina ja Kosketus Oy, 2016

Kirjoittaja: Pirjo Turpeinen, Sanna Tuovinen. Kuvittaja: Laurelina Romppainen.

Kirjan kauniit mielikuvamatkat ja satuhieronnat luovat ihania rauhoittumisen ja aidon kohtaamisen hetkiä lapsille ja aikuisille. Näiden hetkien avulla on mahdollista sulattaa lempeästi jännityksiä pois kehosta ja mielestä, sekä vahvistaa kokonaisvaltaista hyvinvointia monin tavoin. Pikkupeikko ja Kuu rentoutumiskirjan sivuilta saat vinkkejä lapsen purentaperäisten jännitysten hoitoon, jotka voi ilmetä muun muassa öisenä narskutteluna. Kirja sisältää opastusta satuhierontojen tekemiseen.

Loppuunmyyty.

Metsän joulu, Lumoava satuhieronta-tarina

Tarina ja Kosketus Oy, 2019

Kirjoittaja Sanna Tuovinen, Kati Penttinen. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Tämän ihanan teoksen satuhieronnat kertovat tontun lumoavasta matkasta talvisessa metsässä, metsän monenlaisista asukkaista sekä taianomaiseksi muuttuvasta yhteisestä joulujuhlasta. Luontokasvatuksellisuus kulkee punaisena lankana läpi kirjan. Satuhierontojen avulla lapsi pääsee tutustumaan kokemuksellisesti luontoon, minkä ansiosta lapsen kiinnostus ja arvostus luontoa kohtaan syvenee luontaisesti. Satuhieronta on keino tukea lapsilähtöisesti läsnäolotaitoja sekä aistikasvatusta. Mukana useita hyödyllisiä ja konkreettisia vinkkejä kirjan käyttöön.

Loppuunmyyty.

Satupilven hattaralla, Satuhierontaa vauvoille

Tarina ja Kosketus Oy, 2018

Tekijät: Sanna Tuovinen ja Kati Penttinen. Asiantuntijana Laura Merivirta.

Kirja on kaunis ja tunnelmallinen kokonaisuus, joka välittää lukijalle varhaisen vuorovaikutuksen ja kosketuksen merkityksistä.
Teos avaa Satuhierontaa menetelmänä ja sisältää useita useita vauvoille suunnattuja satuhieorntoja ohjeineen.
Satuhieronta on yksi tapa kertoa vauvalle ”Tervetuloa maailmaan, pikkuinen. Ihanaa, että olet olemassa!”

Loppuunmyyty.

Nuutti Pikkukuutti, Maailman suloisin Satuhieronta-tarina

Tarina ja Kosketus Oy, 2020

Kirjoittajat: Satu Pusa, Sannan Tuovinen. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Nuutti Pikkukuutti – maailman suloisin Satuhieronta-tarina vahvistaa kauniilla tavalla lapsen kokemusta aikuisen tarjoamasta turvasta, läsnäolosta ja rakastettuna olemisesta.

Satuhieronta-hetket tukevat monin tavoin lapsen tervettä kasvua ja kehitystä. Nähdyksi tuleminen, jakamaton huomio sekä myönteinen kosketus vahvistavat terveen kiintymyssuhteen muodostumista, itsetuntoa, tunnetaitoja sekä hyvää stressinhallintaa. Tämä rentouttava Satuhieronta-tarina vie matkalle Saimaan luonnon ihmeiden äärelle, pikkukuutin pesän lämpöiseen suojaan

Teos pohjautuu Satu Pusan aluperäisteokseen Nuutti Pikkukuutti –nukahtamistarina pienille ja isommille. Kirjasta painettiin Tarina ja Kosketus Oy:n 10 -vuotisjuhla painos syksyllä 2021.

Saatavilla Tunnetaitoja lapselle -verkkokaupasta.

Pikkupupun ensimmäinen talvi, Tunnelmallinen Satuhieronta-tarina

Tarina ja Kosketus Oy, 2020

Kirjoittajat: Sanna Tuovinen, Noora Uusi-Kakkuri. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Tässä kirjassa Pikkupupu viettää ensimmäistä talveaan Kuurametsässä yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa. Tunnelmallinen Satuhieronta-tarina johdattaa ihmettelemään talven tuloa sekä kokemaan lämpöistä yhdessäoloa ja joulun taikaa.

Satuhieronnan kiireettömyys ja läsnäolo voivat parhaimmillaan mahdollistaa merkityksellisiä pysähtymisen ja rentoutumisen hetkiä, niin lapsille kuin aikuisille. Ilo, leikki ja lapsilähtöisyys kulkevat mukana kirjan sivuilla ja muistuttavat siitä, mitä on katsoa maailmaa lapsen silmin sekä kokea asioita ensimmäistä kertaa. Kirja sisältää 24 Satuhieronta-tarinaa, joita voit hyödyntää myös joulukalenterina.

Loppuunmyyty.

Tuuli tanssii, Metsä kuiskaa, Voimaannuttavat Satuhieronta-kortit

Tarina ja Kosketus Oy, 2020

Kirjoittaja: Sanna Tuovinen. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Ilma, vesi, tuli ja maa aiheiset Tuuli tanssii, Metsä kuiskaa voimaannuttavat Satuhierontakortit johdattavat löytöretkelle läsnäoloon, mielikuvien maailmaan, sekä aistimiseen ja elämää vaalivaan kosketukseen.

Runon muotoon kirjoitetut satuhieronnat avaavat ikkunoita sanataiteeseen ja sanoilla leikkimiseen. Opasvihkosta löytyy useita eri käyttömahdollisuuksia korttien monipuoliseen hyödyntämiseen, niin yksittäisen lapsen kuin myös lapsiryhmän kanssa. Kahdeksan isoa, ja laminoitua korttia on pakattu kauniiseen folderiin.

Saatavilla Tunnetaitoja lapselle -verkkokaupasta.

Satumetsä koskettaa ja soi, Voimaannuttavat Satuhieronta-kortit

Tarina ja Kosketus Oy, 2021

Kirjoittaja: Sanna Tuovinen. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Satumetsässä on mahdollista nähdä asioita, joita vain harva pääsee näkemään, kokea ennen kokematonta, sekä pysähtyä huomaamaan elämään sisältyvä sadunhohtoisuus. Tämä valloittava satuhieronta-tuotekokonaisuus pitää sisällään lapsenomaista ihmettelyä ja iloa, sekä myös aikuista koskettavaa syvällisyyttä ja herkkyyttä. Opasvihko avaa kahdeksan satuhieorntakortin voimaannuttavia viestejä, sekä korttien ja äänitteen monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Tuote sisältää ladattavan mp3 äänitteen, jossa on kaikki satuhieronnat luettuna, sekä kaksi satuhieronta-musiikki kappaletta (satumetsän aamu ja satumetsän ilta).

Loppuunmyyty.

 

Havu-hiiri ja joulun värit, Rentouttava Satuhieronta-tarina

Tarina ja Kosketus Oy, 2021

Kirjoittajat: Jonna Ihananinen, Sanna Tuovinen. Kuvittaja: Nora Surojegin.

Havu-hiiri ja joulun värit -kirja kuljettaa lumoavaan maailmaan. Pääset lasten kanssa mukaan joulusatuun, jossa värit ja niiden merkitykset kulkevat punaisena lankana läpi kirjan. Tarina kantaa sisällään aitoa elämänviisautta, iloa ja lämpöä, jotka luovat ihanaa joulun tunnelmaa. Havu-hiiri ja joulun värit -kirja sisältää: 24 lukua, joita voi hyödyntää satuhieronta-joulukalenterina, 7 tarinaan sisällytettyä rentoutusharjoitusta, jotka soveltuvat niin lapsille kuin aikuisille, kiehtovaa tietoa väreistä ja niiden merkityksistä lapsen kehitykselle ja kasvulle, sekä hyvät ja helpot ohjeet satuhieronnan tekemiseen.

Loppuunmyyty.

Untenmaille - Satuhieronta äänikirjasarja

Tarina ja Kosketus Oy, 2023

Kirjoittaja: Sanna Tuovinen, musiikki Peltokurki -yhtye, Lukija Vuokko Hovatta

Tutustu ihanaan Untenmaille -sarjaan, joka sisältää kuusi nukahtamishetkeä varten suunniteltua satuhierontaa äänikirjoina.

Saatavilla kaikista äänikirjasovelluksista sekä Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta.