Blogi

10 ihanaa aihetta yhteiseen juhlaan!

Tarina ja Kosketus Oy perustettiin noin 10 vuotta sitten (1.9.2011). Siitä lähti hieno pyörä pyörimään ja paljon on mahtunut näihin vuosiin. Kiitos teille, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, teidän ansiosta tämä juhla on mahdollista! Tuhannet käsiparit ovat olleet tekemässä satuhieronnan taiasta totta!

Käytännössä satuhieronta on tarinoiden, satujen tai runojen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Ennen kaikkea satuhieronta on polku kiireestä rentoutumiseen, stressistä läsnäoloon ja mielen tasolta sydämen tasolle. Satuhieronta antaa mahdollisuuden valita kohtaaminen, rauhottuminen ja läsnäolo välillä kiireisenkin arjen keskellä.

Mitä juhlimme? Juhlimme sitä, että tarinan ja kosketuksen avulla on voitu tehdä paljon positiivisia muutoksia arjessa. Satuhierontahetkistä ovat hyötyneet niin lapset kuin aikuiset. Tiedämme tämän, sillä olemme pyytäneet palautteita asiakkailtamme ja iloitsemme jokaisesta kokemuksesta ja palautteesta jonka saamme.

Tässä alla 10 ihanaa aihetta yhteiseen juhlaan. Kaikkea tätä ovat viimeiset kymmenen vuotta pitäneet sisällään:

1) Satuhieronta on rakentanut uudenlaista yhteyttä lasten ja aikuisten välille
”Satuhieronta on ennen kaikkea rauhoittanut lapsiani ennen nukkumaan menoa mutta saanut myös sulkeutuneen vanhimman lapseni avautumaan omista ajatuksistaan hieronnan jälkeen. Kiukku ja suuttumus on hävinneet satuhieronnan aikana ja tuntuu kuin olisin saanut ihan uuden yhteyden lapsiini tämän avulla.”

 

2) Satuhierontahetket ovat rauhoittaneet niin lapsia kuin aikuisia
Illat ovat olleet tuskaa yliaktiivisen käytöksen takia, satuhierontakortit rauhoitti tilanteen ja nykyään illat eivät ahdista enää.”

 

3) Satuhieronta on tuonut hyvää oloa ja aitoa kohtaamista ”vauvasta vaariin”
”Lapset rauhoittuvat ja todella tykkäävät, isommat lapset haluavat tehdä itse mummulle myös tosin välillä omilla sanoilla! Ihanaa, sanoo mummu. Koko perheen nautinto.”

 

4) Satuhieronta on vahvistanut luottamus- ja kiintymyssuhteita
Satuhieronnan myötä olemme saaneet viettää mieliinpainuvia hetkiä lasten kanssa. Olemme saaneet entistä enemmän syventää perheen yhteenkuuluvuutta!

 

5) Satuhieronta on mahdollistanut lapselle jakamattoman huomion ja nähdyksi tulemisen hetkiä
Lapseni kärsi valtavaa mustasukkaisuutta pikkusisaren tulon myötä. Helpotusta mustasukkaisuuteen saatiin jokapäiväisellä satuhieronnalla pikkusisaren nukkuessa päikkäreitä.”

 

6) Satuhieronnan avulla on ollut mahdollista tukea lapsen tervettä kehitystä ja kasvua
”Ammattikäytössä satuhieronta on erinomainen keino rauhoittaa lapsi ja tukea lasta tunnesäätelyssä sekä stressinsäätelyssä.”

 

7) Satuhieronta on auttanut olemaan läsnä, tässä ja nyt
”Kosketus on satuhieronnan kautta niin luontevaa. Se on keino oppia vastaanottamaan ja antamaan hellyttää. Huomaan että satuhieronta selvästi hidastaa tahtiamme päiväkodissa ja auttaa huomaamaan pieniä tärkeitä tapahtumia.”

 

8) Satuhieronta on ollut keino opetella empatiaa ja kaveritaitoja
”Lapset ovat satuhierontatuokioiden jälkeen rauhallisempia ja jotenkin rentoutuneita. Lapset koskettavat toisiaan hellemmin. Osataan olla ystävällisiä kavereita kohtaan.”

 

9) Satuhieronta on tuonut lasten parissa tapahtuvaan työhön ihania uusia tuulia
”Satuhieronta on tuonut omaan työhöni iloa, innostusta ja inspiraatiota!”

 

10) Satuhieronta on vahvistanut itsetuntemusta ja itsetuntoa
”Yhdessä on pohdittu kehon tuntemuksia ja tunteita sekä todettu, että satuhierontaan rauhoittuu lyhyessäkin hetkessä. 3- ja 11-vuotiaat ovat pyytäneet satuhierontaa levottomaan oloonsa.”

Todellakin juhlimisen arvoisia asioita, eikö! Kiitos että olet mukana tässä tarinassa, joka jatkuu edelleen!

Miten juhlimme?

  • 10-vuotis-juhlakampanja alkaa 3.9.2021
    Yksi satuhieronnan rakastetuimmista kirjoista julkaistaan pian juhlaversiona! Juhlakampanja alkaa syyskuun alussa ja kestää kymmenen päivää (3.9-12.09.)
  • Satuhieronta.fi -sivusto uudistuu
    Uudistunut sivusto julkaistaan syksyn aikana. Tulet löytämään sivuilta muun muassa inspiroivia blogi-kirjoituksia, kiinnostavia podcasteja sekä muuta ihanaa ja hyvinvointia tukevaa.
  • Arvontoja sekä muuta juhlavan mukavaa
    Tulemme syksyn aikana toteuttamaan useita arvontoja, sekä muuta kiinnostavaa, joten seuraa satuhierontaa myös facebookissa. Mikäli et vielä ole satuhieronnan uutiskirjeen saaja, löydät etusivulta laatikon, johon voit kirjoittaa oman sähköpostisi, ja saat jatkossa uusimmat uutiset ja kuulumiset ensimmäisten joukossa.

 

Paljon ihanaa siis luvassa tälle syksylle!
Satu-terveisin:
Sanna Tuovinen, Tarina ja Kosketus Oy