Asiakaskokemuksia

Aloin tekemään lapsille iltaisin ennen nukkumaan menoa kasvosatuhieronnan Pikkupeikko ja Kuu -kirjan sadun mukaan. Hyvin pian huomasin, että lasten öinen narskuttelu väheni ja loppui lähes kokonaan. Narskuttelu on enää hyvin satunnainen vieras meillä öisin. Lievää narskuttelua saattaa enää esiintyä, mikäli päivässä on tapahtunut jotain todella ikävää, eikä äiti ole muistanut tehdä satuhierontaa kasvoihin vähään aikaan. Muutaman kerran viikossa, ennen nukkumaan menoa, tehtävä kasvosatuhieronta toimii meillä hyvänä ennaltaehkäisijänä narskuttelussa.” 
– Äiti, Oulu –

Pikkupeikko ja Kuu, Satumainen rentoutuskirja sai ilmiömäisen positiivisen reagoinnin aikaiseksi vilkkaassa luokassa. Opettaja mainitsi jo kirjastokäyntiaikaa varatessaan, että kyseessä on erittäin rauhaton ja levoton luokka. Tarkoituksenamme oli järjestää heille kirjaston puolesta ensin rentoutusharjoitus ja sen päälle he saisivat viettää rauhallisen lukuhetken.

Kirjan erinomaisesti tehoavien rentoutusharjoitusten jälkeen tämäkin erittäin eloisaksi tunnistettu luokka rauhoittui ja luki liki puolitoista tuntia kirjoja rentoutuneena ja täydellisessä harmoniassa. Opettaja oli meidän lisäksemme hyvin ilahtunut ja lainasi kirjan heti mukaansa. Todennäköisesti se on rentouttanut oppilaita heidän koulunsa eri luokilla myös tämän kirjastoreissun jälkeen.”
-Susanne Mikkola, Kaustisen kirjasto –

Nuutti Pikkukuutti -kirjan satuhieronta kertoo valloittavalla tavalla lapselle juuri sen, mitä jokainen lapsi haluaa kuulla: Olet rakas! Kosketus on voimakas viesti, jota sanat tehostavat. Ja toisinkin päin. Nuutti-sadusta huokuu lämpö ja hellyys joka kosketuksesta ja sanasta.” – Eeva Purosalo, varhaiskasvattaja –

Nuutti Pikkukuutti -kirjan satuhieronta on kuin keholle silitelty rakkauskirje, joka välittää kaiken sen kauniin, minkä toivoisi elämän polulla muistavan. Kosketuksella on ihmeitä tekevä voima.”
-Tiina Maria Järvenpää, hermoratahieroja-

Havu-hiiri satuhieronta-kirjan avulla vilkkainkin lapsi rauhoittuu ihan huomaamatta, sillä tarinaan kätketyt rentoutumisharjoitukset rauhoittavat parasympaattista hermostoa, vaikka siitä ei lapselle etukäteen kerrottaisikaan mitään. Havu-hiiri ja joulun värit -kirjasta tekee erityisen hyvän juuri värien tuominen tarinaan. Joulun voi nähdä niin monen värisenä!”
– Eevamaija Kukkala, viiden lapsen äiti, Satuhieronta-ohjaaja, kirjastovirkailija –

“Erityisesti minua sykähdytti Havu -hiiri ja joulun värit -kirjassa sen kaunis arvomaailma, jossa pienistä asioista tulee suuria ihmeitä ja ilonlähteitä, ja toisten ilahduttaminen ja auttaminen tekee elämästä merkityksellistä ja tuottaa hyvää mieltä sekä tekijälle että vastaanottajalle. Sitähän joulun sanoma on: rakkaudellisia kohtaamisia ja rakkaudentekoja!”
– Eeva Purosalo, äiti, varhaiskasvatuksen erityisopettaja –

Satumetsä koskettaa ja soi -kokonaisuus on mielestäni aivan ihastuttava, monipuolinen ja ennen kaikkea monitasoinen symboliikan kautta avautuvine ulottuvuuksineen. Aikuisena satuhierontoja tehdessä tulee ihanalla tavalla hoivan, turvan välittämisen kokemuksia. Hyvin tunteikkaita hetkiä, saan olla näiden rakkaitteni kanssa tällaisten teemojen äärellä. Tykkäsimme tosi paljon musiikin mukana olosta joka sopi tosi hyvin näihin satuhierontoihin. Havaitsin, että lapsi pysähtyi kuuntelemaan hyvin keskittyneesti ja uppoutui sadun maailmaan intensiivisesti. Äänitteellä oli mukavasti mielikuvia ruokkivia elementtejä ja ääniä.”
– Titta Karanta, äiti, Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakouluttaja, Satumetsä koskettaa ja soi -tuotteen koetestaaja –

“Henkeni miltei salpautui kun sain Satumetsä koskettaa ja soi -kortit käsiini. Tiesin korttien sanoman koskettavan, mutta kokemus ylitti kaikki odotukset! Kortit ovat todella kauniit ja niiden herkät sadut ja voimaannuttavat viestit pysäyttävät myös aikuisen, minut, äidin, joka lukiessaan puhuttelee pientä lasta sisällään. Siinä hetkessä on läsnä suuret, lempeät tunteet ja syvä rauha. Lapsemme rakastavat satuhierontakortteja ja niiden lukemisesta on muodostunut perheessämme rutiini. Vanhempana usein miettii, onko riittävästi ja oikealla tavalla osannut viestiä, miten arvokas, ihmeellinen ja rakastettu oma lapsi onkaan. Satumetsä koskettaa ja soi – korttien sadut, niiden voimaannuttavat viestit ja kosketuksen läsnäolo mahdollistavat suunnattoman arvokasta tunneviestintää, jonka sisältö kulkee lapsen mukana läpi hänen koko elämänsä kannatellen niin elämän myötä- kuin vastatuulessa.”
– Heidi Eskelinen, 4 ja 6 -vuotiaiden lasten äiti, Satumetsä koskettaa ja soi -tuotteen koetestaaja –

Katso kirjat ja julkaisut