Näin Satuhieronta auttaa lapsia rauhoittumaan ja nukahtamaan lempeästi ja helposti – Kuuntele äänite ja katso tämä video, niin tiedät, miten:

Pelkästään muutama minuutti satuhierontaa auttaa levotontakin lasta rauhoittumaan. Jo tuhannet lapset Suomessa ovat saaneet nauttia Satuhieronnan vaikutuksista niin päiväkodeissa kuin kotioloissa.

Tällä videolla saat arvokasta tietoa siitä, 

 • mitä Satuhieronta oikein on
 • miten se auttaa lapsia rauhoittumaan ja nukahtamaan
 • miten kolmen lapsen äiti on kokenut Satuhieronnan hyödyt omassa arjessaan
 • miten Satuhieronta voi tehdä koko perheenne arjesta levollisempaa
 • miksi Satuhieronta on niin tehokas menetelmä
 • miten autamme sinua ottamaan Satuhieronnan käyttöön omassa perheessäsi saman tien.

 

 

 

Haluaisitko kokea Satuhieronnan hyödyt kotonasi jo tänään?

 

Olemme tehneet sinulle ja perheellesi verkkotuotteen, jonka avulla saat Satuhieronnan hyödyt heti käyttöösi. Opastamme sinut alkuun, ja saat käyttöösi muun muassa neljä unihetkiin sopivaa, tunnelmallista satuhierontaa, joita voit kokeilla lapsesi kanssa jo tänään:

 

 

”Tämä on todella rikastuttava lisä perheeseen”

”Suosittelen lämpimästi!

 

[Viikon ajan] olen päässyt tekemään omille lapsille satuhierontoja. Siitä on vakiintunut jo lähes rutiini ja niin hieroja kuin hierottavakin rentoutuu suunnattomasti ja kiireet ja stressit häviää ☺️! Hieronta ja halailu, läsnäolo on kuulunut elämään aina, mutta tämä on todella rikastuttava lisä perheeseen.”

 

– Katri Johanna Kulonen –

 

Mitä siis saat, kun hankit itsellesi Rauhallisesti uneen – Satuhieronta lapsen nukahtamisen tukena -verkkotuotteen?

Neljä rauhoittavaa, kuvitettua unisatuhierontaa ohjeineen

Näissä unisatuhieronnoissa hyödynnetään erityisesti sellaista kosketusta sekä sellaisia sanoja ja mielikuvia, jotka tukevat lasta juuri rauhoittumisessa ja nukahtamisessa ja viestittävät lapselle: nyt on turvallista nukahtaa. Nämä pdf-muodossa ladattavat satuhieronnat on helppo tulostaa omalta koneelta paperille, ja satuhierontoja rikastuttaa kaunis kuvitus ja asettelu, jossa tarina ja hierontaohjeet erottuvat selkeästi toisistaan.

Neljä unisatuhierontaa ovat nimiltää Unipuu, Unto-kissa nukahtaa, Ihmeitä sekä Metsänväen uniloru.

 

Neljä unisatuhierontaa äänitteinä + rauhoittava taustamusiikki

Voit kertoa unisatuhieronnan itse tai jos haluat, voit tehdä satuhieronnat äänitteiden avulla. Äänitteisiin sisältyy kaunis, unettava taustamusiikki, joka tukee lapsen ja sinun itsesi rentoutumista. Äänitteet ovat mp3-muodossa.

 

Metsänväen unilorun nuotit

Yksi satuhieronnoista on suunniteltu myös unilauluksi, jossa on kaunis, tyynnyttävä melodia. Saat käyttöösi laulun nuotit, joita voit halutessasi käyttää. Laulamisella ja hyräilemisellä on paljon suotuisia vaikutuksia lapsen hyvinvointiin. Nuotit ovat ladattavissa pdf-muodossa.

 

Vanhemman opas satuhierontaan


Vaikka Satuhieronta ei olisi sinulle tuttua entuudestaan, tämän kattavan oppaan avulla pääset helposti alkuun. Oppaassa kerromme sinulle kaiken tarpeellisen siitä, miten satuhierontaa tehdään ja mitä sinun olisi hyvä huomioida ennen satuhierontaa sekä satuhieronnan aikana. Saat myös tietää, millaisen kosketuksen ja mielikuvien avulla autat lastasi rauhoittumaan. Vanhemman oppaan saat ladattua omalle laitteellesi pdf-muotoisena.

 

Vanhemman oma rentoutusäänite


Haluamme tukea sinun hyvinvointiasi vanhempana. Kaikki me Satuhieronta-tiimissä harjoitamme läsnäolo ja rentoutusharjoituksia omassa arjessamme. Teimme sinulle rentoutusäänitteen, jossa sinua ohjataan rentoutumiseen kiitollisuuden ja itsemyötätunnon avulla. Tämän mp3-muotoisen äänitteen avulla rentoudut helposti ja miellyttävästi. Vain 15 minuuttia päivässä voi vaikuttaa suuresti omaan hyvinvointiisi. Tämä on sinun omaa, itseäsi huoltavaa aikaa.

 

Kyllä kiitos, haluan tuotteen käyttööni!

 

Minkä arvoinen tämä verkkotuote on?

Tämän tuotteen hinta on 42,50 €. Vastineeksi saat käyttöösi menetelmän, joka voi tulla pysyväksi, päivittäiseksi osaksi perheenne arkea ja jota lapset rakastavat.

Materiaali on käytössäsi loppuelämäsi ajan, kun lataat ja tallennat tiedostot omille laitteillesi. Saat tuotteen käyttöösi heti, kun olet tehnyt tilauksen. Muista tarkistaa myös roskapostisi.

Satuhieronnan kauaskantoisia vaikutuksia koko perheen hyvinvointiin on vaikea mitata rahassa. Lukuisat perheet ovat kertoneet koko perheen yhteisen hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantuneen Satuhieronnan myötä merkittävästi. Satuhieronnan hyödyt voi usein havaita jo välittömästi, mutta samalla nämä vaikutukset voivat kantaa lapsen elämässä pitkälle aikuisuuteen asti.

Millaisen arvon sinä antaisit tällaisille vaikutuksille?

 

100 %:n tyytyväisyystakuu

 

Satuhieronta-tuotteet ovat olleet hyvin mieluisia asiakkaillemme, joten lupaamme sinulle 100 %:n tyytyväisyystakuun. Voit siis huoletta hankkia tuotteen itsellesi – saat rahasi takaisin, jos et ollutkaan tyytyväinen. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tuotteeseen sijoittamasi raha tulee sinulle moninkertaisina hyötyinä takaisin.

 

Mitä nämä Satuhieronta-tuotteet sinulle ja perheellesi todella antavat?

 

 • Lapsesi rauhoittuvat ja nukahtavat helposti ja lempeästi
 • Saat vanhempana kokea rauhallisia iltoja ja rentoutumisen hetkiä sekä lapsesi kanssa että itseksesi
 • Saat kokea aivan uudenlaista yhteyttä ja läheisyyttä lapsesi kanssa
 • Annat parasta lapsellesi: tuet monin tavoin lapsesi tasapainoista kasvua ja kehitystä.
 • Saat kokea ihania onnistumisen hetkiä vanhempana.

 

 

”Lapset pyytävät melkein joka ilta satuhierontaa – kiukku ja suuttumus ovat hävinneet hieronnan aikana”

“Satuhieronta on ennen kaikkea rauhoittanut lapsiani ennen nukkumaan menoa mutta saanut myös sulkeutuneen vanhimman lapseni avautumaan omista ajatuksistaan hieronnan jälkeen. Kiukku ja suuttumus ovat hävinneet hieronnan aikana ja tuntuu, kuin olisin saanut ihan uuden yhteyden lapsiini tämän avulla.

Lapset pyytävät melkein joka ilta minulta satuhierontaa. Itse koen onnistumista äitinä niinä rauhallisina hierontahetkinä ja rakkautta lastani kohtaan, mikä joskus tuntuu hyvinkin vaikealta jatkuvien käytösongelmien takia.“

– Kolmen lapsen äiti –

 

Kenelle tämä sopii?

Rauhallisesti uneen – Satuhieronta lapsen nukahtamisen tukena -verkkotuote sopii sinulle, joka

 • kaipaat keinoja rauhoittaa lastasi nukkumaan mennessä
 • kaipaat lempeitä iltoja sekä aitoa läsnäoloa ja kohtaamista lastesi kanssa ilman, että perheenne arkea sävyttää kiire, stressi ja levottomuus
 • kaipaat myös itse rentoutumista ja omaa, rauhallista aikaa
 • haluat vahvistaa myönteistä, lämmintä yhteyttä lapsesi kanssa
 • haluat antaa parasta lapsellesi ja rikastaa perheesi arkea uudenlaisella läheisyydellä

 

”Satuhieronta on vienyt läheisyyden lapsen kanssa uuteen ulottuvuuteen. Läsnäolo ja yhteys Satuhieronnassa on paljon vahvempi kuin muuten. Sitä on enemmän läsnä, se on enemmän kuin syli.”

-Äiti, Raahe –

 

 

Kyllä kiitos, haluan tuotteen käyttööni!

 

 

Usein kysyttyä

 

Minkä ikäiselle lapselle voin tehdä satuhierontaa?

Satuhierontaa voi tehdä lapselle vauvasta lähtien, eikä satuhieronnan tekemiselle ole ikärajaa. 

Jos hankin Rauhallisesti uneen -verkkotuotteen, miten usein satuhierontoja tulisi tehdä, jotta niistä olisi hyötyä?

Satuhieronnasta on eniten hyötyä säännöllisesti tehtynä, mutta jo yksittäiset kerrat voivat olla hyvin merkityksellisiä. Anna Satuhieronnan tulla teidän perheeseenne teidän näköisesti.

Lapseni on todella levoton, eikä millään tahdo rauhoittua iltaisin. Miksi Satuhieronta auttaisi?

Satuhieronnan myönteinen, rauhallinen kosketus vaikuttaa rentouttavasti hermoston ja aivojen välityksellä koko kehoon. Tyynnyttävä, rauhoittava ja tuntuva kosketus laskee stressihormonitasoa ja vapauttaa mielihyvähormoneja. Tämä ohjaa lasta siirtymään stressitilasta rauhoittumisen tilaan. Tällainen kosketus yhdistettynä satuihin voi tukea hyvin lasta, jolle rauhoittuminen on muuten haastavaa. Päivähoidossa on usein havaittu, että juuri levottomat ja rauhattomat lapset hyötyvät Satuhieronnasta nopeiten. Lapsi ei välttämättä pysty rauhoittumaan ilman aikuisen tukea, vaan tarvitsee siihen aikuisen apua ja ohjausta.

Olen hieronut lapsiani aivan heidän syntymästään lähtien ja luemme paljon satuja. Mitä uutta tämä verkkotuote voi meille antaa?

Kosketus vahvistaa sanojen viestiä ja mielikuvista tulee näin hyvin eläviä. Satuhieronnassa tarinat viedään keholliselle tasolle. Moni vanhempi on kertonut löytäneensä aivan uudenlaisen tavan olla yhteydessä lapseen Satuhieronnan myötä. 

Meidän arki on suht rauhallista ja nukkumaanmenon kanssa ei ole tarvinnut miltei koskaan taistella. Mitä tämä tuote voisi antaa meille?

Mitään erityisiä haasteita nukahtamisen kanssa ei tarvitse olla, jotta tuotteen voi hankkia ja hyötyä siitä. Rauhalliset unihetket -verkkotuote voi olla antamassa uudenlaisia kokemuksia läsnäolevasta vuorovaikutuksesta. Satuhieronta on samalla ihana tapa vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä kiintymyssuhdetta. Satuhieronnalla on myös monia muita syviä vaikutuksia lapsen hyvinvointiin: Satuhieronta on muun muassa yksi keino tukea lapsen itsetuntoa sekä tervettä kasvua ja kehitystä. 

Olen todella stressaantunut ja kireä. Pystynkö rauhoittamaan lastani tämän verkkotuotteen avulla, kun en itsekään osaa rentoutua?

Moni aikuinen kärsii stressistä ja ylikuormituksesta tässä ajassa. Rauhallisesti uneen -verkkotuote on vastuullinen hankinta kotiin, jossa vanhempi kokee tarvitsevansa itse apua stressinhallintaan. Yksi Satuhieronnan tehtävistä on tukea myös aikuista rauhoittumisessa ja rentoutumisessa. Saatat yllättyä siitä, miten rauhoittavaa Satuhieronnan tekeminen on. Pienikin rentoutumisen hetki päivässä voi muuttaa omaa oloasi paljon. Tämä verkkotuote sisältää myös vanhemman oman rentoutusäänitteen, jonka avulla ohjaamme sinua rentoutumiseen.

Tarvitseeko minun osata tehdä Satuhierontaa tai tietää jotain ennestään, ennen kuin voin hankkia tämän verkkotuotteen?

Ei tarvitse. Vanhemman oppaassa kerrotaan kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää ennen Satuhieronnan tekemistä sekä sen aikana. Unisatuhieronnat sisältävät myös ohjeistuksen satuhieronnassa tehtävistä liikkeistä.

En ole kovin tottunut käyttämään sähköisiä tuotteita. Täytyykö minulla olla joitakin aivan erityisiä tietoteknisiä taitoja, jotta voin ottaa nämä tuotteet käyttööni?

Ei tarvitse. Saat sähköpostiisi tuotteiden latauslinkit, joista klikkaamalla pääset käyttämään tuotteita. Sen jälkeen sinun kannattaa tallentaa tiedostot omille laitteillesi tai ainakin tietokoneellesi, jotta ne ovat käytössäsi niin kauan, kuin haluat. Jos sinulla tulee jokin ongelma tiedostojen kanssa, me autamme mielellämme. Ole vain meihin yhteydessä: info@satuhieronta.fi.

 

Ihmettelen, voiko yksi menetelmä olla vastaus näin moneen tarpeeseen?

Niinpä. Satuhieronnan monipuolisuus ja vaikuttavuus yllättää yhä uudestaan meidätkin täällä Tarina ja Kosketus Oy:ssä.

Olen kuullut Satuhieronta-koulutuksesta. Kenelle ne on tarkoitettu?

Satuhieronnan perusteet (1. ja 2. taso) on ammatillista lisäkoulutusta lasten kanssa työskenteleville varhaiskasvattajille ja terapia-alan ammattilaisille. Lisätietoja koulutuksista löydät verkkosivuiltamme.

 

Työskentelen lasten kanssa. Voinko käyttää tätä tuotetta työssäni?

Nämä tuotteet palvelevat ammatillista käyttöä parhaiten, kun olet käynyt Satuhieronta-koulutuksen. Koulutuksessa opit muun muassa, miten voit käyttää menetelmää työssäsi eettiset periaatteet huomioiden. Jos olet jo osallistunut Satuhieronnan 1. tai 2. tason koulutukseen, voit ottaa nämä tuotteet osaksi työtäsi.

 

Keitä me olemme?

Tarina ja Kosketus Oy:n tiimi: Sanna Tuovinen, Kati Penttinen ja Topi Laitinen
Sanna Tuovinen, Kati Penttinen ja Topi Laitinen

Satuhieronta on Tarina ja Kosketus Oy:n perustaja Sanna Tuovisen kehittämä menetelmä. Tarina ja Kosketus Oy:n tiimi koostuu hieronnan, fysioterapian, kirjallisuuden sekä kasvatusalan ammattilaisista.

Tarina ja Kosketus Oy on alansa johtava toimija, joka on vuodesta 2011 tuonut myönteisen kosketuksen ja satujen yhdistämisen viestiä tunnetuksi tuhansille varhaiskasvattajille ja lasten parissa työskenteleville terapeuteille, sekä enenevissä määrin myös perheille. Tähän mennessä tunnetuin Satuhieronta-tuote on Satuhieronta – Läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa -kirja (WSOY, 2014) jota on myyty jo miltei 7 000 kappaletta.

Satuhieronta-menetelmä on saanut valtavasti kiitosta niin varhaiskasvatuksen ammattilailta, lapsiperheiden vanhemmilta kuin terapia-alan ammattilaisiltakin. Muun muassa lastenpsykiatri, THL:n erityisasiantuntija Jukka Mäkelä on vaikuttunut menetelmän mahdollisuuksista ja käyttää sitä itsekin omassa työssään.

 

 

Jäikö vielä jotain kysyttävää?

Ota yhteyttä, autamme mielellämme: info@satuhieronta.fi

 

Kyllä, olen varma, että haluan tämän tuotteen käyttööni!