Blogi

Miten Satuhieronta eroaa Lapsihieronnasta?

 

Kosketuksen ja tarinan yhdistämisen juuret löytyvät syvältä kulttuuristamme. Esimerkiksi loru Harakka-haraka-huttuakeittää on jo kosketuksen ja ja mielikuvien yhdistämistä. Ruotsissa Axelsons gymnastiska institut on kouluttanut jo vuosia lapsihieronnan taitajia. Lapsihieronta on upeasti tuonut jo vuosikymmenten ajan samoja myönteisiä muutoksia kuin mitä Satuhieronta tuo esimerkiksi juuri varhaiskasvatukseen. Lapsihieronta ja Satuhieronta ovat hyvin samantyylisiä menetelmiä ja kunnioituksella ja kiitollisin sydämin katson Ruotsin suuntaan jossa lapsihierontaa on käytetty jo pitkään loistavin tuloksin. Kiitokset lähetän myös Suntion Reijalle, jonka lapsihieronnan kurssilla sain itse vuosia sitten kunnian olla mukana.

Satuhieronta sisältää hyvin paljon vaikutteita lapsihieronnasta. Vaikutteita Satuhierontaan olen poiminut myös Theraplaysta ja Rosenterapiasta. Myös Aarrekartta-menetelmällä ja NLP:llä on oma vaikutuksensa siihen, miksi en noin seitsemän vuotta sitten kokenut että se mitä oli syntymässä olisi enää täysin mahtunut lapsihieronta-nimen alle. Tällöin syntyi uusi lapsihieronnan kaltainen menetelmä nimeltä Satuhieronta.

Myönteisen kosketuksen lisäksi yksi suuri kiinnostukseni aihe ovat sanat, ajatukset ja tarinat. Satuhieronnassa mennään juuri mielikuvien ja satujen maailmaan, sekä tutkitaan mikä on positiivisten sanojen ja tarinoiden vaikutus meidän sisäiseen tilaamme sekä myönteisten muutosten aikaansaajina. Sadut ja tarinat voivat tuoda tärkeitä symbolisia viestejä, jotka tekevät omaa työtään esimerkiksi lapsen alitajunnassa ja tunnepuolella. Satuhieronta on valmennuskokonaisuus, joka mahdollistaa myös aikuiselle tilaisuuden tutustua omiin ajatuksiin, tehdä sisäistä rakentavaa muutosta sekä tukea omaa hyvinvointia muun muassa myönteisten valintojen kautta. Satuhierontavalmennus on kokemus, jonka kautta on mahdollista tehdä sisäistä matkaa läsnäoloon, rentoutumiseen ja voimaantumiseen. Uskon vahvasti että tuemme lapsen hyvinvointia aikuisten hyvinvoinnin kautta.

Satuhieronta nimen antaminen tälle hyvin lapsihieronnan kaltaiselle menetelmälle antoi liikkumatilaa voimaanuttavien satujen maailman suuntaan, sekä antoi voimaa lähteä viemään myönteisen kosketuksen viestiä vahvemmin eteenpäin. Satuhieronta on myös valmennuskokonaisuuden nimi, jonka kaikki valmennuksen läpikäyneet tietävät olevan paljon enemmän kuin pelkästään kosketuksen ja tarinan yhdistämistä. Satuhieronta on sydämenkieltä.

Olen syvästi kiitollinen kaikille, joita olen saanut kohdata Satuhieronnan kautta! On kiehtovaa että jokaisella on oma kosketuspintansa tähän aiheeseen. Jokainen tuo oman tärkeän palasen tähän suureen, muuttuvaan, elävään kokonaisuuteen nimeltä Satuhieronta.

Satuhieronta on ollut minulle jatkuva, taianomainen tutkimusmatka ja löytöretki. Toivon sydämestäni että se on sitä samaa myös sinulle!

Lämpöisin ajatuksin: Sanna