Blogi

Kouluikäiset ja Satuhieronta?

Miten Satuhieronta soveltuu menetelmänä siinä vaiheessa kun päiväkoti-ikä on jo takanapäin? Tässä alla kolmen äidin näkemyksiä ja kokemuksia. Tätä mielenkiintoista aihetta tulemme käsittelemään lisää ensi vuoden puolella. Kosketus on tärkeää kaikissa ikävaiheissa.

 

” Itselläni oli suuremmat ennakkoluulot aloittaessani satuhieronnan lapselleni. Ajattelin, ettei hän koululaisena kiinnostu asiasta.  Mikä hämmästys ja iloinen yllätys, että asia oli täysin päinvastoin! Hän toivoisi, sitä olevan joka ilta”

 

” Koen, että Satuhieronta on vienyt läheisyyden 8 -vuotiaan lapsen kanssa uuteen ulottuvuuteen. Sitä on aikuisenakin enemmän läsnä siinä hetkessä. käden kosketus tuntuu jotenkin enemmältä kuin syli. Lapseni on aina ollut kova hermoilemaan ja jännittämään jo illalla tulevia asioita ja tuleva koulupäiväkin. Satuhieronnan kautta murehtiminen on rauhoittunut paljon. Lapseni itse totesi kerran, että hän on oppinut hallitsemaan hermojaan ja tämä on asia, joka olen itsekin huomannut olevan totta.

Atooppisen ihon rasavaus on sadun kanssa on paljon mukavampaa, joka on tosi iso juttu meille molemmille. Iltatoimiin ei tarvitse erikseen kehoittaa, vaan lapseni menee jo edeltä sänkyyn, koska Satuhieronta on niin mukavaa. Tämä on rauhoittanut paljon meidän iltoja.”


” Menin nettisivuillenne tänä aamuna ystäväni suosituksesta (hän on käynyt Satuhierontavalmennuksen). Tutkailin niitä ja päätin testata omien lapsieni kanssa. Olen suorastaan yllättynyt, ihmeissäni ja osittain jopa täydellisesti hämmentynyt yhden Satuhieronnan merkityksestä kahdelle pojalleni. En olisi voinut kuvitellakaan, että 12-vuotias esimurrosikäinen poikani , joka ei anna äidin juuri enää suukottaa ja halata häntä,  rentoutui täysin ja hän selvästi nautti läsnäolosta ja välittämisestä. Nuorempi 8-vuotias poikani oli myös erittäin otettu yhteisestä tuokiostamme, jonka vietimme rauhassa yhdessä ennen nukkumaanmenoa.”