Blogi

Näin voit lievittää ja ennaltaehkäistä narskuttelua Pikkupeikko ja Kuu -kirjan avulla

”Pikkupeikko halusi oppia lisää siitä minkä Kuu jo tiesi. Pikkupeikko tunsi vain sen minkä pystyi maankamaralta näkemään, mutta Kuun maailmaa olivat tähtien hiljainen laulu, sininen rauhallinen taivas ja lepäävän maailman kauneus. ”Ota hyvä asento, ja voit halutessasi sulkea silmäsi. Lähdetään matkalle.” Sanoi Kuu pikkupeikolle…”

Kauniisti toteutettu Pikkupeikko ja Kuu -kirja sisältää useita rauhoittavia mielikuvamatkoja, jotka johdattavat muun muassa meren äärelle pehmeälle hiekalle katselemaan tähtiä, sammaleiseen keijumetsään, tunturin rinteelle tähtisateeseen sekä ketunpesän suloiseen lämpöön ja turvaan. Kirja sopii hyvin niin koteihin kuin myös ammattikäyttöön.

Kirjan lopusta löytyy kasvosatuhieronta, joka on kehitetty vartavasten purentaperäisten jännitysten ja narskuttelun hoitoon. Kirjan toinen kirjoittaja Pirjo Turpeinen on työskennellyt kasvohierojana ja hoitanut hyvin tuloksin narskuttelevia asiakkaita. Satuhieronta menetelmän kehittäjän Sanna Tuovisen kanssa kirjoitettu kirja on saanut paljon positiivista palautetta kodeista joissa narsuttelu on vähentynyt. Ennaltaehkäisy on parasta hoitoa, eli välttämättä ei tarvitse olla jännityksiä tai narskuttelua, jotta satuhieronnasta voisi hyötyä ja siitä nauttia.

”Lapsemme on ollut kova yönarskuttelija. Heräsin välillä itsekin lapsen narskutteluun. Ääni oli todella kova, ja kuulosti pahimmillaan siltä, että hampaat miltei murenevat suussa. Olemme alkaneet tehdä Pikkupeikko ja Kuu -kirjassa olevaa kasvosatuhierontaa iltasatuhierontana. Päänahan hieronta, korvalehtien käsittely ja erityisesti pyörittävät liikkeet ovat olleet suureksi avuksi. Nykyisin narskuttelua ei ole juuri ollenkaan, ainoastaan hyvin harvoin ja silloinkin vain vähän. Yllätyin miten helposti saimme suuria muutoksia aikaan! Kolmen minuuttia illasta riitti ja huomaan että lapsi on nyt muutenkin rentoutuneempi.” – Äiti, Iisalmi –

Kasvosatuhieronnassa kosketuskuvittamisella (satuhierontaliikkeillä) on iso merkitys. Satuhieronnalla pyritään lievittämään purentaperäistä jännitystä ja juuri siksi kasvojen lisäksi liikkeet ulottuvat myös lavan seudulle, käsivarsiin, korvalehtiin sekä pään ja niskan alueelle. Kaunis satu kulkee mukana ja liikeet vaihtuvat tarinan tahdittamina toisiin. Tässä satuhieronnassa hoidettava on selällään ja koskettaja voi tehdä hieronnan istumalla pään takana, jolloin kädet saa vietyä hyvin lapojen alle, sekä pään alle. Tässä satuhieronnassa liikkeet ovat hyvin kevyitä. Juuri kevyt kosketus lähtee purkamaan tehokkaasti psyykkistä jännistystä kehosta ja mielestä.

Kirjasta löydät koko satuhieronnan ohjeineen. Tässä alla muutamia Pikkupeikko ja Kuu -kasvosatuhieronnan liikkeitä selityksineen:

Satuhierontaliike jossa hiuksia nostellaan kevyesti ja annetaan laskeutua alas, on kokonaisvaltaisesti rentouttava ja ihanan tuntuinen.

 

Pään hellä keinuttelu laukaisee suun sisäisiä jännityksiä ja vaikuttaa kieleen sekä kitalakeen. Liike tuo myös ihanaa kannattelun ja turvan kokemuksia, sekä vapauttaa niska-hartiaseudun jännityksiä.

 

Kosrvalehden alareunasta kiinni pitäminen sekä hyvin kevyesti alaspäin vetäminen rentouttaa kitalaen aluetta sekä koko suun seutua.

 

Kun kädet viedään lapojen alle ja tehdään pientä nostavaa liikettä sormilla, saadaan rentoutettua niin yläselän lihaksistoa, sekä suun aluetta. Lavan alta lähtee lihas joka on yhteydessä kieliluuhun ja sitä kautta kitalakeen.

 

Lempeä kasvojen sively rentouttaa yleisesti. Kasvjen ilme vaikuttaa elimistöömme kokonaisvaltaisesti, joten kavsolihasten rentouttaminen rentouttaa koko kehoa.

 

Turvallinen kosketus olkapäille ja käsivarsiin rauhoittaa kehoa ja mieltä.


Pikkupeikko ja Kuu -kirjasta löydät sadun, joka kulkee mukana koko kasvosatuhieronnna ajan. Satu on itsessään rentouttava ja rauhoittava, ja auttaa mielikuvien myötä rentoutumaan entisestään.

”Olimme käyttäneet satuhierontaa jo pidemmän aikaa ja olin huomannut siitä olevan jonkin verran hyötyä lastemme öiseen narskutteluun. Pahimmillaan narskuttelu oli niin äänekästä, että viereisessä huoneessa nukkunut aikuinen heräsi siihen öisin. Narskuttelu oli monesti yhteydessä päivän tapahtumiin ja tapahtumarikkaan päivän jälkeinen yö oli perheessämme hyvinkin äänekäs. Pikkupeikko ja Kuu -kirjassa törmäsin kasvojen alueelle tehtävään satuhierontaan, jonka sanottiin rentouttavan kasvojen alueen lihaksia ja että siitä voisi olla hyötyä myös narskuttelun vähentämiseen. Aloin tekemään lapsille iltaisin ennen nukkumaan menoa kasvosatuhieronnan kirjan sadun mukaan. Hyvin pian huomasin, että lasten öinen narskuttelu väheni ja loppui lähes kokonaan. Narskuttelu on enää hyvin satunnainen vieras meillä öisin. Lievää narskuttelua saattaa enää esiintyä, mikäli päivässä on tapahtunut jotain todella ikävää, eikä äiti ole muistanut tehdä satuhierontaa kasvoihin vähään aikaan. Muutaman kerran viikossa, ennen nukkumaan menoa, tehtävä kasvosatuhieronta toimii meillä hyvänä ennaltaehkäisijänä narskuttelussa.”  Äiti, Oulu –

Pikkupeikko ja Kuu -kirja on nyt tilattavissa (35,00 € sis.postikulut)! Tervetuloa nettikauppaan tilaamaan oma painettu kirjasi (tai e-kirja versio) kotiin tai ammattikäyttöön.
100 % tyytyväisyystakuu!

”Ota hyvä asento ja voit halutessasi sulkea silmäsi. Lähdetään matkalle”, sanoi Kuu.”
Lähdetään! Oletko valmis?