Blogi

Luottamus

Joulu lähestyy ja saattaa tuoda tullessaan kiirettä, riittämättömyyden tunteita, vaatimuksia, muistilistoja, kaupan pitkiä jonoja ja stressiä. Tai sitten ei.
Joulu voi olla myös luottamuksen virtaa, jossa asiat tapahtuu sopivasti omalla tahdillaan, jossa on tilaa hengittää, ja jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan – ne menevät vielä paremmin! Luotetaan joulun taikaan, jouluenkelten apuun, tähtien tuikkeeseen ja niihin aitoihin kohtaamisiin, jotka virittävät meitä todellisen joulun tunnelmaan. Alla Rudolf Steinerin ajatuksia luottamuksen voimasta:

 

Luottamus

Vaikkakaan en tiedä, mitä tulee tapahtumaan seuraavana hetkenä, seuraavana päivänä, en voi muuttaa sitä pelkäämällä. Odotan sitä täydellisellä sielunrauhalla mielessäni kuin meren tyyneys.

Tuska ja pelko estävät kehityksemme. Pelon ja tuskan aallot torjuvat sen, mitä sieluihimme on tulossa tulevaisuudesta. Luota siihen, mitä sanotaan tapahtumien jumalalliseksi viisaudeksi varmana siitä, että sen mikä tapahtuu täytyy tapahtua ja sen vaikutukset johonkin suuntaan tulevat olemaan hyvät.

Tämä tunnelma sanoissa, tunteissa, ajatuksissa, on luottamuksen tunnelma jonka tulisi muuttua rukoukseksi. Elää pelkäsään luottamuksesta ilman minkäänlaista varmuutta olemassaolosta, elää luottamuksesta aina läsnäolevan henkisen maailman apuun.

Muulla tavoin ei tällä hetkellä todellakaan voi elää jottei rohkeus pettäisi.

-Rudolf Steiner-